KLIK DISINI UNTUK MENDAPAT HADIAH YANG LUMAYAN

LET BE OUR FOLLOWER AND WE CAN SHARE MANY RECIPE

DAPATKAN VOUCHER YANG MENARIK DISINI

Saturday, July 16, 2011

BREAD SCULPTURE

Hari ni still cerita pasal roti jugak. Pernah tahu akan bread sculpture ala macam ukiran rotilah jugak. Disini Aboy and Nick akan tonjolkan beberapa keping gambar menarik berkaitan gubahan roti ni. Hiasan atau rekaan-rekaan berbentuk sebegini dibuat daripada dough roti sebenarnya. Selepas itu dibakar berulang kali. kemudian dicantum menggunakan gam dan akhirnya jadilah structure seperti yang akan ada dalam gambar-gambar yang kejap lagi kami tunjukkan ni. Amboi Cik Minah dah tak sabor nampaknyer... Oklah kawan-kawan. Cucilah mata anda semua... 
Selamat berkongsi idea...


Boleh buat batu bata tau!!!


Argh!!!!!! buaya...... lari...


Sgt cantik arca ni kan...


Boleh bg untuk kekasih kan...


Buat papan tanda umah pun cantik!!!


Katak... cute...


Besarnya buaya ni....tambah lagi, panjangnyer...


Replica bunga...


Dah mcm ukirang kayu dah kan... lawa...


Dah jadi bentuk manusia dah, burung-burung pun suka...


Ni... tak tau nk ckp aper... tapi unik la kan.


Wanita tengah posing maut tu.


Bunga dalam bakul. mesti korang tak terfikir kan!!!


Alat musik, lepas ni piano pulak...


Alahai comel betul, kecil jer . so, pembuatan dia pun kenelah halus...


Tak taulah, berselirat sgt...


Mcm gua jer... tak dpt dipastikan...


Ni pulak mcm barangan antik, boleh jual x2!!!!

hum, dah cuci matakan. teruja tak? tak per lepas ni kami bawakan anda video pulak kalau boleh kita boleh sama-sama kongsi. semoga anda gembira ok. 
JANGAN LUPA UNTUK FOLLOW BLOG KAMI NI YER. PASTINYA BANYAK LAGI YANG BOLEH DIKONGSIKAN.

No comments: