KLIK DISINI UNTUK MENDAPAT HADIAH YANG LUMAYAN

LET BE OUR FOLLOWER AND WE CAN SHARE MANY RECIPE

DAPATKAN VOUCHER YANG MENARIK DISINI

Tuesday, July 12, 2011

WEEDING CAKE PROJECT FROM FONDANT AND PASTILAGE

Pada semester ni Aboy dengn Nick dikehendaki menyiapkan satu project weeding cake yang diperbuat daripada fondant dan pastilage dan ditambah dengan hiasan daripada royal icing. Kelas ni bagi kami sangat menarik dimana Aboy dengan Nick bertungkus lumuslah nak siapkan project ni. Sangat seronok bilamana kami diberi peluang untuk mencurahkan pelbagai idea dan kreativiti. kebanyakkan kek ini sangat menarik dan mempunyai pelbagai bentuk semua kek ini dibuat oleh rakan-rakan kami. Terdapat juga kek yang Aboy dan NiCk buat. So, kami hidangkan kepada anda kek-kek yang banyak kenagan ini.


Kek ni cantik kan murid-murid.....? Cantik Cikgu!!!!


Kek yang unik... seperti nak tumbang, tapi tetap teguh...


Ini contoh kek gaya Inggeris... dalam garden gitu!!!


Rasa-rasa ni kek saper? hehehe... kek Aboy dengan Nick la....


Kek org kawin... duduk kat puncak...


Kek ni si perempuan yang baju kuning ni tengah tunggu pengantin lelaki yang baju hitam ni naik bagi bunga.
sweetkan...


Ini juga salah satu kek yang menegahkan gaya Inggeris... kawin dalam garden...


Ini unik jugak ni... kek dah mcm skirt dah... sangat creative!!! Tepukan untuk mereka.


Kek love 3 tingkat!!!


Biru melambangkan kelembutan!!!


Waa... tingginya...siap ada topi kat atas kek tu...Topi tu pun cake tau!!!


Kek bantal... Sapa nak tido?


Putih suci...

So, skg korang dah tengok kan... seronok kan,teruja tak? hum komferm air liur tu dah menitik2 kan... haha... Takper jangan risau korang tak dapat mkn pun sbb ni dalam gambar jer. Untuk menghasilkan kek sebegini kita perlukan idea yang sangat banyak disamping memerah idea kita kena berani mencuba... Syabas dan tahniahlah aboy dan nick ucapkan pada kawan-kawan yang dah siapkan project ini. Gud luck semua.

4 comments:

zmah said...

Cantiknya...tak tergamak nak makan.

aboyandnick said...

klu dah lapar awk akan mkn jugak...hehe

DiNie said...

kreative nyer kek2 nie.. smue kek nie npk sdp n cntik, terse syg kalo nk mkn.. huhuhu :P

aboyandnick said...

memang sayang kalu nak makan.. tapi kne makan jugak...