KLIK DISINI UNTUK MENDAPAT HADIAH YANG LUMAYAN

LET BE OUR FOLLOWER AND WE CAN SHARE MANY RECIPE

DAPATKAN VOUCHER YANG MENARIK DISINI

Monday, May 2, 2011

Happy Bufday Sultan Kedah, Langkawi 2011

Hari ni Aboy nak kongsikan beberapa keping gambar semasa hari ulang tahun kelahiran Sultan Kedah yang diadakan langkawi. Pada masa ini Nick tak ada. Dia masih menjalani practical di Lumut, Perak. Setiap hotel di Langkawi akan memberikan sumbangan ikhlas berbentuk kek hari jadi untuk Sultan kesayangan rakyat Kedah ini. Peristiwa ini sangat bermakna dan saya ingin kongsikan dengan korang semua.

1.1 dua lagi wanita dalam gambar ni merupakan kawan saya semasa practikal di Frangipani, Resort and Spa Langkawi. mereka merupakan pelajar daripada UiTM Dungun Terengganu dan lelaki yang tinggi lampai ni pulak adalah Chef Azizan yang mengetuai hotel kami semasa majlis ini berlangsung.

1.2 Ini pulak masa semua chef dari hotel yang terlibat berbaris sambil menunggu Sultan Kedah masuk. Mereka semua nak persembahkan kek masing-masing.

1.3 Sultan Kedah sedang melihat kek yang dipersembahkan dari hotel kami. Baginda mengucapkan ribuan terima kasih dan rasa amat terharu dengan sumbangan ikhlas ini. Chef Azizan pun nampak malu-malu time ni. Yerlah jumpa Sultan Kedah tu.

1.4 Ini adalah kek yang kami hadiahkan kepada Sultan Kedah. Kata orang "simple but nice" lah. Siap ada be
bendera lagi tau.






1.5 Yang lain-lain ni kek dari pada hotel yang terlibat dan sempat Aboy amik gambar sikit. Kretif sungguh chef-chef mereka ni. kalu kita tengok pelbagai bentuk dan inovasi kek kita dapat lihat. Manusia ni mempunyai otak yang sangat kretif dan kadang-kadang ada juga yang tak tercapai dek akal yang logik ni.

Jadi Aboy harap gambar-gambar ni dapat mencuci mata korang semua untuk hari ini



9 comments:

.:: dieylah :: said...

waaa..terpegun jap...cam sedap kek2 nih..hehe

aboyandnick said...

oh... kne tanya tusnku sultan la sedap ker tak.. sbb dia yang mkn kan... hehe... :-)

secawan nescafe said...

nanti buatkan kek yer

aboyandnick said...

insyaallah...

cikpia said...

yang last tu memang menaikkan nafsu makan.... he he....

aboyandnick said...

memanglah... masa kat sini, rasa semua nk mkn...

Ikmal Arif Azami said...

yang last tuh dr hotel westin langkawi!! time praktikal kek tu i yg bakar actually!!!
hhehehhe

aboy best blog aboy!! keep it up

aboyandnick said...

wa... abg arif.... bagus la tu.... nampka sedap la... hahha

eszy yamin said...

owh yeke abg arif.. i tot westin buat yg kek bantal kuning tu jer..